» » » Το Αστέρι του Βορρά / The Golden Compass (2007)

Το Αστέρι του Βορρά / The Golden Compass (2007)
Aug 31 2013

Το Αστέρι του Βορρά / The Golden Compass (2007)

ταινια Το Αστέρι του Βορρά / The Golden Compass (2007) online greek subtitles Σε ένα σύμπαν διαφορετικό από αυτό που γνωρίζουμε η ανθρώπινη ψυχή παίρνει την μορφή ζώων. Η Λύρα είναι ένα 12χρονο ορφανό κορίτσι που ξέρει ότι μια νέα εποχή είναι κοντά. Μια εποχή που η ψυχή αποκόπτεται από τον άνθρωπο και ένας ψυχρός και δύσκολος πόλεμος είναι προ των πυλών. Δεν είναι η πιο απλοϊκή ταινία, μπορείς να την δεις άπειρες φορές και να συνεχίζεις να ερμηνεύεις όλο και περισσότερα από τα στοιχεία που παρουσιάζονται. Μπορεί να γίνει η αγαπημένη σου, κυρίως, αν είσαι λάτρης των εφέ και των ταινιών φαντασίας. Δεν θα βαρεθείς αλλά αντιθέτως θα σου κινήσει το ενδιαφέρον.

Από σκηνοθετική άποψη, βλέπουμε μία πολύ καλή προσπάθεια που αναβαθμίζει την μεταφορά από το βιβλίο η οποία δεν έγινε με ιδιαίτερη επιτυχία κατά την άποψή μου. Οι ερμηνείες είναι ικανοποιητικές χωρίς να μιλάμε για κάτι ιδιαίτερα εντυπωσιακό όπως οι περισσότεροι θα προσδοκούσν ακούγοντας τα ονόματα Νικόλ Κίντμαν και Ντάνιελ Κρεγκ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Προσωπικά, ο αγαπημένος μου χαρακτήρας είναι αυτός του Γιόρεκ Μπάρνισον, της αρκούδας, ο οποίος ερμηνεύτηκε με μεγάλη επιτυχία! Συνοψίζοντας, αξίζει να προβληθεί, έχει ένα συνεχές ενδιαφέρον με μυστήρια πλοκή. Είναι καλά δουλεμένη χωρίς πρόχειρες σκηνές αλλά καλοδουλεμένες ως την τελευταία λεπτομέρεια. Με την πρώτη προβολή ίσως φέρει μπερδεμένες σκέψεις στους θεατές που συνήθως φέρουν δυσαρέσκεια όταν κάτι δεν είναι μασημένο μέχρι να γίνει κατανοητό σε βαθμό αηδίας.

Ταινία ανήκει στη λίστα:
Καλύτερες ταινίες Top 250 movies του 2007 online (27 θέση) βάση βαθμολογίας IMDB
Καλύτερες ταινίες Οικογενειακές του 2007 online (14 θέση) βάση βαθμολογίας IMDB
Καλύτερες ταινίες περιπέτειες του 2007 online (19 θέση) βάση βαθμολογίας IMDB
Καλύτερες ταινίες Φαντασίας του 2007 online (24 θέση) βάση βαθμολογίας IMDB

Το Αστέρι του Βορρά / The Golden Compass (2007) online greek subs

 • Online
 • Trailer
δειτε την ταινια Το Αστέρι του Βορρά / The Golden Compass (2007) με υποτιτλους, ταινιες online με ελληνικους υποτιτλους android, ταινιες Top 250 movies / Φαντασίας / Περιπέτεια / Οικογενειακές με ελληνικους υποτιτλους ολοκληρες, online movies greek subs
Share!

Παρόμοιες ταινίες Το Αστέρι του Βορρά / The Golden Compass (2007) με υποτιτλους online


Σχόλια για την ταινια Το Αστέρι του Βορρά / The Golden Compass (2007)

1
 • reload, if the code cannot be seen
 1. Sandor
  Sandor
  0 29 January 2022 19:45
  Κι εδώ κρίμα που δεν βγήκε η συνέχεια - μάλλον ο Γκρεγκ προτίμησε το "Τζείμς Μποντ" κι η Κιντμαν πήγε γι' αλλού.
  Πολύ καλή ταινία, απ τις καλύτερες Επ. Φαντασίας, αλλά ... δεν συνεχίστηκε. Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον, με άλλους ηθοποιούς, θα συνεχιστεί.