Borg vs McEnroe (2017)
BrRip
Jul 09 2018

Borg vs McEnroe (2017)

ταινια Borg vs McEnroe (2017) online greek subtitles Η χρονιά 1980, ήταν καθοριστική για την πορεία του σύγχρονου τένις, καθώς ο τέσσερις συνεχόμενες φορές πρωταθλητής στο Αγγλικό open του Wimbledon, Bjorn Borg, θέλει να κατακτήσει για Πέμπτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο και να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ σε συνεχόμενες κατακτήσεις. Όμως το «φαινόμενο» του παγκόσμιου τένις από την Σουηδία, απειλείται από έναν ανερχόμενο, δυναμικό, νεαρό αθλητή από την Αμερική, τον McEnroe, ο οποίος γνωρίζει την παγκόσμια κατακραυγή από τους φιλάθλους του τένις, λόγω της προβληματικής συμπεριφοράς του και της οξυθυμίας του.

Μία ντοκιμαντεριστική κάλυψη δύο θρύλων του παγκόσμιου τένις γύρω από τον τελικό του Wimbledon του 1980 από τον οποίο αφορμίζεται ο δημιουργός της για να «ξεναγήσει» τον θεατή στην ζωή των δύο αθλητών. Δεν αποτελεί κάποια βιογραφία και των δύο απλώς εστιάζει στο κομμάτι της αθλητικής τους ζωής, στις αθλητικές τους ιδιοσυγκρασίες και στον χαρακτήρα που βγάζουν εντός γηπέδου αλλά και εκτός. Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην εξέλιξη των χαρακτήρων των δύο αθλητών από την παιδική τους ηλικία μέχρι την ηλικία του πρωταθλητισμού, ο οποίος απαιτεί θυσίες και αφοσίωση. Όπως συνήθως γίνεται σε αυτές τις ταινίες υπάρχει μια σύγκριση μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών, ένα contrast αντιθετικών συμπεριφορών και τελικά η «σύγκρουση» τους.

Η ταινία λειτουργεί αρκετά καλά στο ψυχαγωγικό κομμάτι, δημιουργεί την απαραίτητη συναισθηματική σύνδεση με τους δύο πρωταγωνιστές, σε οδηγεί ομαλά στην παρακολούθηση των δύο αντιθετικών ιστοριών και σε μεταφέρει συχνά από το παρόν στο παρελθόν για να το πετύχει αυτό. Αρνητικό αποτελεί ο υποτονικός ρυθμός που έχει η ταινία στο μεγαλύτερο μέρος της και ίσως να προκαλέσει σε αρκετούς κάποια δυσφορία, καθώς υπάρχει αργή εξέλιξη και κάποια περιορισμένου ενδιαφέροντος στοιχεία για τις ζωές των πρωταγωνιστών. Παρ’ όλα αυτά ο σκοπός και τα μηνύματα που θέλει να μεταφέρει στους αποδέκτες η ταινία, μεταφέρονται με επιτυχία, πλαισιωμένα από ένα έντονα μουντό και γκριζαρισμένο τοπίο.

Στο τεχνικό κομμάτι, σκηνοθέτης της ταινίας ο Janus Metz, γνωστός για το ντοκιμαντέρ Armadillo, κατά το οποίο ακολουθεί μια μονάδα στρατιωτών του Δανέζικου στρατού στο Αφγανιστάν. Όπως προαναφέρθηκε ακολουθεί μια αργή ροή αρκετά σταθερή, σχεδόν χωρίς καθόλου αλλαγές ρυθμού, η οποία βοηθά στην επαφή που αναπτύσσεται μεταξύ θεατή και πρωταγωνιστή. Επιπλέον, ένα θετικό στοιχείο είναι η ακρίβεια μερικών σκηνών με τις ανάλογες που συνέβησαν στην πραγματικότητα π.χ. η σκηνή που ωρύεται ο Shia Labeuf ως Mcenroe με το γνωστό στους φίλους του τένις «You cannot be serious». Το σενάριο όπως είπαμε είναι ενδιαφέρον εστιάζει εκεί που πρέπει από τις ζωές των αθλητών χωρίς πολλές περιττές πληροφορίες και γίνεται σε πολλά σημεία αρκετά διδακτικό.

Όσον αφορά τώρα τους ηθοποιούς ο Sverrir Gudnason ως Bjorn Borg, είναι πολύ κοντά εμφανισιακά και πείθει ως υποτονικός και χωρίς αισθήματα Σουηδος,. Από την άλλη ο Shia Labeuf είναι αρκετά μακριά εμφανισιακά από τον McEnroe, αλλά κάνει φιλότιμη προσπάθεια στις κινήσεις και του μορφασμούς του οξύθυμου τενίστα. Τέλος ο έμπειρος Stellan Skarsgård είναι εξαιρετικός στον ρόλο του προπονητή και μέντορα του Borg, Lennart Bergelin.

Συνεπώς, το Borg vs McEnroe είναι μια ταινία που βασίζεται πάνω σε μια αντίθεση χαρακτήρων δύο κορυφαίων αθλητών του τένις για να αναπτύξει κι άλλα θέματα γύρω από τον έλεγχο του εαυτού μας, τις θυσίες του επαγγελματικού αθλητισμού αλλά και άλλες διδαχές που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον του θεατή. Ίσως σε κάποια σημεία να υστερεί σε ρυθμό και να σαστίσει ένα μέρος των θεατών, ωστόσο εάν υπάρξει υπομονή υπάρχουν στοιχεία που θα τους ανταμείψουν. Γενικότερα είναι μια ταινία που αφιερώνει αρκετό χρόνο στο τεχνικό της μέρος με προσεγμένη σκηνοθεσία, όμορφα μουντά φίλτρα, καλής εστίασης σενάριο και καλές ερμηνείες και σίγουρα είναι μια δουλειά που δεν θα απογοητεύσει εύκολα.

Ταινία ανήκει στη λίστα:
Καλύτερες ταινίες Βιογραφίες του 2017 online (27 θέση) βάση βαθμολογίας IMDB
Καλύτερες ταινίες Αθλητικά του 2017 online (7 θέση) βάση βαθμολογίας IMDB

Borg vs McEnroe (2017) online greek subs

  • Online
  • Trailer
δειτε την ταινια Borg vs McEnroe (2017) με υποτιτλους, ταινιες online με ελληνικους υποτιτλους android, ταινιες Ταινίες του 2017 / Αθλητικά / Βιογραφίες με ελληνικους υποτιτλους ολοκληρες, online movies greek subs
Share!

Παρόμοιες ταινίες Borg vs McEnroe (2017) με υποτιτλους online


Σχόλια για την ταινια Borg vs McEnroe (2017)

0
  • reload, if the code cannot be seen